Hoppa till innehåll

Guldpris utveckling – så håller du koll

Guldprisets utveckling med grafer

Om du vill sälja eller köpa guld är det smart att hålla koll på priset. Då kan göra en så bra affär som möjligt. Det finns många sätt som du kan hålla koll på guldpris utveckling varje dag. Guld är en råvara och därmed aktuell på råvarubörsen. Du kan till exempel läsa Dagens Industri där de varje dag går igenom priset. Du kan även få upp notifikationer i din mobil.

Guldpris utveckling går framåt

Om man läser guldpriset prognos så framgår det att priset bara kommer fortsätta att öka. I alla fall om man tittar på vad experterna säger om saken.

Det beror främst på att det råder en ekonomisk osäkerhet i världen i spåren av corona. Då är det många som väljer att investera i råvaror som guld istället. Om detta stämmer återstår att se.

Om man tittar historiskt har guldpriset också gått stadigt uppåt med undantag för en liten dipp. Därför är det väldigt eftertraktat att investera i olika former av guld.

Kolla i en tabell

Det enklaste sättet att se hur priset på guld har utvecklats genom åren är att ta fram en tabell. Vissa går tillbaka ända till 1800-talet och fram tills idag.

Om du vill investera i guld kan du antingen köpa fysiskt guld eller certifikat. Du ser alltid aktuellt guldpris på det du vill köpa när du vänder dig till en försäljare. Idag finns det många företag som är villiga att köpa eller sälja dig guld med bra villkor.