Hoppa till innehåll

Guldpris per gram

Guldpris per gram

Om du söker på dagens guldpris kommer det med största sannolikhet benämnas med guldpris per gram. Priset baseras också på hur hög karathalt det är i guldet. Den högsta karathalt som guld kan ha är 24K. Om du planerar att sälja ditt guld är det viktigt att hålla koll på aktuellt guldpris per gram. Du kan till exempel jämföra priset mellan olika pantbanker för att få ut det mesta av din affär.

Guldpriset varierar varje dag

Guldpriset per gram är olika från dag till dag och sätts av en världsmarknad. Under de senaste åren har guldpriset varit rekordhögt på gott och ont. Du kan hitta flera sajter som jämför guldpriset om du snabbt vill kunna se vart du får mest för pengarna. Många butiker erbjuder dig att skicka ditt guld till dem. Då gäller priset för den dag de mottar guldet.

Räkna ut guldpris per gram på egen hand

Har du en våg i gram hemma kan du enkelt räkna ut guldpriset. Dock måste du veta hur många karat guldet är för att få ut en korrekt siffra. Det är inte bara 24K guld som går att sälja men det är det guld som ger dig högst pris. Är du osäker på karathalten i ditt guld är det enklast att besöka närmaste pantbank. De kan snabbt ge dig en värdering och berätta hur mycket du skulle få om du byter in ditt guld.

Sälj ditt guld snabbt och smidigt

Idag är det betydligt mycket enklare att sälja guld jämfört med tidigare. Innan fick du själv gå runt mellan olika guldsmedsbutiker och fråga om de kunde köpa upp ditt guld. Idag är processen mycket smidigare. Du behöver bara söka runt på nätet för att hitta det bästa guldpris för dagen. Det är många som lever på att köpa upp guld.

De flesta har en process där de skickar hem ett speciellt kuvert till dig i din postlåda. Du får sedan posta tillbaka kuvertet med guldet. De flesta har en försäkring så du är försäkrad om något skulle hända under frakten. Så snart guldet är på plats hos försäljaren kommer de göra en värdering och återkomma till dig. Om du godkänner kommer pengarna betalas ut till dig enligt överenskommelse. Annars skickar de tillbaka guldet. Det innebär att du inte bara behöver kolla på alternativ i närheten där du bor utan kan sälja ditt guld över hela Sverige.

Välj ett trovärdigt företag

Om du ska kunna sälja ditt guld till bästa guldpris per gram är det viktigt att du vänder dig till ett seriöst och trovärdigt företag. Det är viktigt att de använder sig av seriösa metoder när de värderar dina guldobjekt. Det kan nämligen skilja ett ansenligt belopp från ett  gram till ett annat. Ett bra tips är att läsa recensioner och se hur andra kunder har upplevt företaget. Om de har bra betyg så är det normalt ett företag att lita på. Det finns flera stora hemsidor där du kan jämföra kundbetyg från användare över hela Sverige och se hur nöjda de har varit med servicen.

Håll dig uppdaterad på dagens guldpris per gram

Det finns många sätt du kan hålla dig uppdaterad om du vill följa dagens guldpris per gram. Du kan bara söka efter det på nätet så kommer det upp flera länkar med aktuellt pris. Hos vissa kan du även bevaka priset. Då får du ett mejl när guldpriset når den nivå som du vill. Då slipper du själv hålla koll och kan bara vänta på rätt läge. Guldpriset har som vi nämnde i början av artikeln varit väldigt högt och många är idag intresserade av att köpa och sälja guld. Många tycker det är mer stabilt än andra valutor och aktier.

Vanliga frågor och svar om guldpris per gram

Det bestäms av en världsmarknad som tar hänsyn till flera olika faktorer. En guldsmed tittar även på hur rent guldet är. Ju renare guld du har desto högre pris kommer du få. 

Det enklaste är att bara söka på “guldpris per gram” så kommer du få upp flera relevanta träffar. Då kan du snabbt få en bra överblick av guldpriset för dagen.

Ja, det är det. Ju renare guldet är desto högre pris kommer du få för det. Om du ska sälja guld är det därför viktigt att ta reda på karathalten så du kan få ett exakt pris. En pantbank eller guldsmed kan hjälpa dig med det om du inte vet svaret.